Head of Anti Financial Crime till Nordax Bank

hero.jpeg

Om Nordax Bank
Nordax Bank har idag omkring 2 miljoner privatkunder, i framför allt Norden men också i Spanien, Tyskland och Holland. Vi är en bank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi är ett flexibelt komplement till storbankerna och i stället för kvantitet har vi specialiserat oss på ett mindre antal produkter vilka vi kan bäst. Dessa innefattar privatlån, bolån, hypotekspension, kreditkort och sparkonton.

Nordax Banks förvärv av Bank Norwegian under 2021 tillförde koncernen kompletterande styrkor inom produktkompetens, digital distribution samt geografisk närvaro utöver ett större antal kunder. Sedan 2019 är även Svensk Hypotekspension, ett bolag specialiserat på kapitalfrigöringskrediter, ett helägt dotterbolag inom Nordaxkoncernen. Koncernen har drygt 580 anställda med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Oslo samt en lånestock på ca 70 miljarder kronor.

Om rollen
Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till vår fortsatta framgångsresa genom att axla den strategiskt mycket viktiga rollen med att leda avdelningen inom Anti Financial Crime. Du har personalansvar för ca 12 medarbetare i Stockholm, samt ytterligare indirekt ansvar för medarbetare i Oslo, och kommer att ha en avgörande roll i att definiera hur koncernen kommer att hantera penningtvättsfrågor över tid. I dina arbetsuppgifter ingår också att analysera, planera och effektivisera det dagliga arbetet i teamet. Du stöttar verksamheten genom att ta fram och implementera rutiner, informera om risker och lämna förslag på åtgärder. Du kommer att rapportera till Director Credit Risk & Analytics som ingår i gruppens koncernledning.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

 • Identifiera, monitorera och driva minimering av gap med avseende på AML och bedrägerier
 • Planera och effektivisera det löpande arbetet inom AML, både strategiskt/taktiskt och operationellt
 • Stötta och utveckla medarbetarna inom avdelningen
 • Ansvara för att externa regelverk efterlevs
 • Ta fram rutiner för att optimera processer och ansvara för implementering
 • Utveckla och presentera tydliga rekommendationer, analyser, utredningar och rapporter för beslutsfattare

Din Profil

 • Bevisad erfarenhet av att tryggt leda grupper har en förmåga att engagera och utveckla medarbetare, samt hantera intressenter utanför den egna organisationen
 • Gedigen erfarenhet av arbete med att motverka, identifiera och analysera risker för penningtvätt och finansiering av terrorism samt bedrägerier – av regelverk, prioritering samt implementation
 • Erfarenhet av att analysera, presentera analyser och skriva rapporter – och i detta dra ut syntes utifrån information
 • Prioritera uppgifter, förstå vad som är stort och smått samt exekutivt driva implementation och förändring
 • God förmåga att förstå juridisk text och kunskap att omsätta den i praktiken
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, i både tal och skrift
 • Akademisk examen

Vår kultur
På Nordax Bank tror vi på människors förmåga att skapa resultat. Vi har korta beslutsvägar, högt i tak och snabbt till beslut. Vi är värderingsdrivna och ser kulturbyggande som en avgörande byggsten för att nå våra högt uppsatta mål.

Sök denna spännande tjänst
I denna rekrytering samarbetar Nordax Bank med rekryteringsbolaget Netwrk. Vid frågor gällande ansökan, kontakta ansvarig rekryterare Håkan Olsson på hakan.olsson@netwrk.se alternativt 072-55 55 712.

Kontaka Håkan om du vill veta mer om tjänsten

Ansök här!

Ansökan

Dra filen hit eller ladda upp

Max filstorlek: 10MB